Keturių rūšių maisto produktai padeda užkirsti kelią vaikų peršalimui

Kai ateina žiema, temperatūra lauke krenta, daugelis žmonių lengvai peršąla, tada imamasi vaistų


Pediatrai nurodo, kad vitamino A stoka yra pagrindinė priežastis, dėl kurių vaikų jautri kvėpavimo takų sistema žiemos ir pavasario metu. Vitamino A yra morkose, burnočiuose, špinatuose, moliūguose, raudonos ir geltonos spalvos vaisiuose, gyvūnų kepenyse, piene ir pan.

Be to, cinkas yra nenugalimas virusų priešininkas. Taigi valgyti maisto produktus, kurie turtingi cinko yra naudinga tuo metu, kai šalta. Mėsoje, jūros gėrybėse ir paukštienoje cinko yra daugiausiai. Be to, įvairios pupelės, riešutai bei įvairios sėklų yra gerai.

Maisto produktai, turintys daug vitamino C, taip pat gali padėti išvengti peršalimo. Kadangi vitaminas C gali skatinti kūno sintezę netiesiogiai ir todėl turi veikti, siekiant padidinti mūsų imunitetą. Visos šviežios žalios lapinės daržovės ir vaisiai yra papildyti vitaminu C.

Geležies trūkumas gali sukelti T limfocitų ir B limfocitų žalą, todėl mūsų imunitetą susilpnėtų ir mes negalėtume atsispirti gripo infekcijai. Mėsoje esanti geležis vadinama hemo geležimi, kuri gali būti gauta iš kepenų, kiaulienos, jautienos, austrių, midijų ir kt. Paprastai, kuo raudonesnis maistas, tuo didesnis geležies kiekis. Be to, geležies absorbavimui ir utilizavimui mūsų plonajame žarnyne negali turėti įtakos kiti veiksniai. Ir augaluose esanti maisto geležis, vadinamas nonheme geležimi, yra pavyzdžiui, tamsiai žalios spalvos daržovėse, pavyzdžiui, špinatuose, saldžiosiose bulvėse, lapinėse daržovėse ir sėklose, bei ankštiniuose augaluose: sojose, raudonosiose pupelėse
 

 

 

 

www.beligu.lt

 

Laikrodis

Apklausa

Kaip stiprinate imunitetą siaučiant gripui?
 
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Paieška