Vaistažolė, kaip prieskoninis augalas pagardinti valgiams...
  • Apynys - dedamas į alų ir girą, taip pat į kitus gaiviuosius gėrimus.
  • Ąžuolo lapai - prieskonis raugiant ar marinuojant agurkus.
  • Bazilikas - sveikas ir naudingas prieskonis. Tinka visam maistui.
  • Britkrėslė - po truputėlį dedama į sriubas.
  • Builis - vitaminingas šviežias pagardas visiems mėsos, žuvies ir daržovių valgiams.
  • Balinis ajeras - jo šakniastiebiai naudojami kaip imbieras.
  • Čiobrelis - dedamas į mėsos patiekalus, sriubas, troškinius.
  • Didžioji nasturtė - lapai ir žiedai vartojami salotoms, žiedų pumpurai ir sėklos actui.
  • Daržinė aguona - dedama į bandeles, pyragus, baltą duoną.
  • Laiškinis česnakas - vartojamas taip pat kaip ir rūgštynės lapai.
  • Garstyčių sėklos - daromos garstyčios, beriama į daržovių, agurkų, grybų konservus.
  • Gelsvė - lapai naudojami sriuboms paskaninti.
  • Kadagio vaisiai - dedami į mėsos patiekalus, ruošiant žvėrieną, į raugintus kopūstus, gėrimus.
  • Kalendra - pirmiasiai naudojama kaip duonos prieskonis, bet tinka ir salotoms, kai kuriems mėsos gaminiams.
  • Krapas - vitaminingas šviežias pagardas visiems mėsos, žuvies ir daržovių valgiams.
  • Krienas - vartojamas ištisus metus, tinka prie žuvies ir mėsos valgių, padažams, konservavimui.
  • Kmyno lapeliai - dedami į sriubas.
  • Kmyno sėklos - naudojami prie mėsos, paukštienos, žuvies, sriuboms, salotoms, gaminant sūrį.
  • Krūminis builis - šaknys dedamos į sriubas, troškinius.
  • Mairūnas - sveikas ir naudingas prieskonis. Tinka visam maistui gardinti.
  • Mėta - vartojama mėsos patiekalams, pirmiausiai avienai paskaninti.
  • Paprastoji kraujažolė - jauni lapeliai dedami į sriubas, troškinius, bet nedideliais kiekiais.
  • Paprastasis kietis - žiedų pumpurai ir lapai tinka prie riebios mėsos.
  • Petražolė - vitaminingas šviežias pagardas visiems mėsos, žuvies ir daržovių valgiams.
  • Pastarnokas - galvutės ir laiškai tiek švieži, tiek džiovinti tinka sriuboms, troskiniams, salotoms.
  • Poras - galvutės ir laiškai tiek švieži, tiek džiovinti tinka sriuboms, troškiniams, salotoms.
  • Raudonėlis – naudojamas mėsos patiekalams, salotoms, taip pat varškės patiekalams.
  • Juodojo serbento lapai - dedami į salotų actą, daržovių patiekalus, raugiant agurkus.
  • Įvairios svogūnų rūšys - galvutės ir laiškai tiek švieži, tiek džiovinti tinka sriuboms, troškiniams, salotoms.
  • Salieras - galvutės ir laiškai tiek švieži, tiek džiovinti tinka sriuboms, troškiniams, salotoms.
  • Šliaužiojanti tramžolė - susmulkintų lapų į salotų padažą, sriubas ir kt.

 

 

Laikrodis

Apklausa

Kaip stiprinate imunitetą siaučiant gripui?
 
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Paieška