Dažniausiai punšas yra teikiamas šaltas, kaip priedas geriant kavą, arba karštas. Šalti punšai gaminami puodukuose ir patiekiami su daug ledo bei vaisiais. Tačiau punšą galima pasigaminti pagal kiekvieno skonį, yra begalės jo receptų, kelis iš jų pateikiame Jums pabandyti.
- Apelsinų punšas
Nulupkite du apelsinus, žievelę supjaustykite gabalėliais ir užpilkite brendžiu. Išvirkite sirupą iš vandens ir cukraus, išspauskite į jį apelsinų ir citrinų sultis. Įpilkite į jį brendį ir karštą stiprią arbatą, viską sumaišykite.
- Kavos punšas
Išvirkite stiprią kavą (2stiklinės) ir atvėsinkite. Sumaišykite ją su cukrumi (4 šaukšteliai), įpilkite romo (0,5 stiklinės) ir konjako (0,5 stiklinės). Viską sumaišykite. Norėdami atsivėsinti punšą pagardinkite ledukais.
- Itališkas punšas
Sumaišykite 2 butelius baltojo vyno, 80 g cukraus, 3 šaukštus citrinos sulčių, vieno apelsinų sultis ir 100 g konjako. Įpilkite dar 2-3 stiklines šilto virinto vandens ir pašildykite iki 70C. Šis punšas geriamas karštas.
- Karališkas punšas
Sumaišykite apelsino (2 stiklinės), citrinų (2 stiklinės), ananasų (2 stiklinės) sultis kartu su cukrumi (65g). Maišykite kol cukrus ištirps ir tada supilkite romą (1 butelis). Tiekiant, supilkite vaisvandenių (2 buteliai) ir sudėkite ledo gabaliukus. Galiteį punšą įdėti ir ananaso ar apelsino griežinėlius.
- Vokiškas punšas
Į ½ litro vandens suberkite cukrų (300g) ir užvirinkite. Supilkite baltąjį vyną (1 l) ir pašildykite (tik neužvirkite). Pažildykite romą (1/4 l) ir supilkite į punšą. Taip pat supilkite ir perkoštas citrinų sultis (6 šaukštai). Šį punšą pateikite karštą. Kad punšas būtų aromatingesnis, galite plonai nuluptą citrinos žievelę trumpam padardinti į punšą.
Jei norite šį punšą gerti šaltą, tik išvirusį punšą 2 valandoms atšaldykite šaldytuve. Prieš pateikiant įberkite ledo gabaliukų ir įpilkite šiek tiek mineralinio vandens.
- Granatų punšas
Sumaišykite granatų (1,5 stiklinės), kriaušių (1 stiklinės) kartu su apelsinų likeriu. Tada palengva supilkite šampaną (700 mililitrų). Įberkite ledukų.
- Alaus punšas
3 kiaušinius išplakite su cukrumi (60 g), 1 šaukšteliu muskato ir 1 šaukšteliu maltu imbieru. Maišykite tol, kol cukrus ištirps. Alų užvirinkite (1,2 l šviesiojo alaus), įpilkite konjaką arba džiną(150 ml), šiek tiek pašildykite, ir pamažu supilkite kiaušinio plakinį, gerai išmaišykite.